Gelderland telt 374 coronadoden, aantal mogelijk nog hoger

Het coronavirus heeft in Gelderland 374 dodelijke slachtoffers geëist. Dat blijkt uit cijfers van de GGD. De gemeenten Heerde, Oldebroek, Nunspeet en de Neder-Betuwe zijn relatief gezien het hardst geraakt.

15 mensen uit Heerde zijn volgens de GGD-cijfers overleden aan het coronavirus, 14 uit Nunspeet, 14 uit de gemeente Neder-Betuw en 12 uit Oldebroek. In Hattem zijn er 4 inwoners overleden.

Minimale aantallen
De GGD geeft minimale aantallen. Er zijn in werkelijkheid waarschijnlijk meer mensen overleden aan het coronavirus. Het is namelijk niet altijd bekend óf iemand corona heeft, omdat niet iedereen in Nederland op het coronavirus getest wordt. Ook is het niet altijd bekend waar een patiënt woont.

Bongerd
Bij Hanzeheerd de Bongerd is men heel erg blij dat er geen bewoners ziek zijn door het coronavirus. “De situatie in De Bongerd is onveranderd en rustig. Geen van de bewoners van het huis wordt beschermd verpleegd. Daar zijn we dankbaar voor. Het is fijn te zien dat bewoners genieten van het even buiten zijn en op afspraak de mogelijkheid hebben om op gepaste afstand hun familie te zien.”

ism mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in