Maatwerk in Hattems koopkrachtpakket

De Hattemer gemeenteraad heeft maandag 14 november unaniem een lokaal koopkrachtpakket vastgesteld. Met het pakket maatregelen krijgen alle Hattemers die in financiële problemen (dreigen te) komen door hoge energieprijzen en inflatie ondersteuning. De maatregelen komen bovenop de maatregelen die landelijk al zijn genomen om Nederlanders te helpen. De gemeente reserveert €100.000,- voor het zogeheten Maatwerkfonds Energie.

Kopje onder
Wethouder Margriet Brouwer benadrukt het belang van het pakket: ‘Er is al een aantal maatregelen voor mensen met een laag inkomen. Maar we zien dat ook inwoners die een wat hoger inkomen hebben, het zwaar hebben momenteel. Daarom willen we onze inwoners maatregelen bieden die passen bij hun situatie. Het gaat dus niet om een algemene uitkering, maar per aanvraag kijken we wat deze mensen nodig hebben. En een toekenning heeft geen gevolgen voor een eventuele uitkering en is onbelast. Financiële problemen geven enorm veel stress en hebben impact op het hele gezin. Ik hoop dan ook dat Hattemers gebruik maken van dit aanbod en dat we zo kunnen voorkomen dat mensen financieel kopje onder gaan.’

Pakket van maatregelen
Naast het bieden van financieel maatwerk kunnen gezinnen die dit nodig hebben bijvoorbeeld ook een winterkledingpas krijgen. Daarnaast biedt de gemeente nog sneller ondersteuning bij betalingsachterstanden en beginnende schulden. Het doel is om zo grote financiële problemen te voorkomen. Tot slot wordt ook gekeken naar mogelijkheden om energie te besparen, bijvoorbeeld door de woning duurzamer te maken.

Samenwerking en contact
De gemeente werkt in de aanpak samen met sociale partners, zoals Op Ko€rs, Stichting Leergeld en maatschappelijk werk, maar ook met Veluwe Duurzaam en het Young Energy Team. Inwoners die meer informatie willen of gebruik willen maken van het fonds kunnen zich melden bij Op Ko€rs van Stichting Welzijn Hattem. Voor korte vragen kunt u zonder afspraak terecht bij het spreekuur op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Marke. Heeft u meer vragen? Dan kunt u een afspraak maken door te bellen met Stichting Welzijn Hattem op (038) 443 28 81 of te mailen naar mirjambongertman@swhattem.nl.

In 2022 is ook Veluwe Duurzaam om de week aanwezig bij het spreekuur van Op Ko€rs. Op 15 november, 29 november en 13 december kunt u bij hen terecht met vragen over het verduurzamen van uw woning.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in