De diensten van Geldfit zijn nu ook te gebruiken in Hattem

Steeds meer mensen zoeken in deze tijd van inflatie en gestegen energieprijzen hulp bij geldzorgen. Meer dan 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen. Vanaf 1 juli helpt de gemeente Hattem mensen ook meer grip op hun geld te krijgen. Dit doen ze samen met Geldfit. De website van Geldfit en hun diensten (zoals anoniem bellen met vragen op 0800-8115) zijn vanaf nu beschikbaar voor inwoners van Hattem.

Bij geldfit kun je terecht voor alle hulp bij geldzaken
Voor veel mensen is het niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzaken. Inwoners van Hattem kunnen via praktische artikelen en korte tests op www.geldfit.nl inzicht krijgen in hun financiële situatie. Dit varieert van tips tot organisaties die hen verder kunnen helpen zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever persoonlijk iemand spreken kunnen ook gratis èn anoniem bellen naar 0800-8115. Zo ontdek je via Geldfit direct welke stappen je kunt zetten om (weer) grip op je geld te krijgen.

Zorgen kunnen snel oplopen in schulden
Martin Suithoff, directeur van Geldfit, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waarin iemand zorgen over geld kan krijgen. Ook de inflatie en de hoge energieprijzen raken veel mensen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit voorkomen. Dat doen we niet alleen maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Aanvulling op bestaande regelingen
De gemeente Hattem biedt al langer hulp aan bij (het voorkomen van) schulden, bijvoorbeeld via vroegsignalering. Inwoners worden dan al direct bij het ontstaan van schulden ondersteund. “Op Ko€rs” van Stichting Welzijn Hattem is ook een belangrijke partner in het voorkomen of terugdringen van schulden. De mensen van “Op Ko€rs” kunnen bijvoorbeeld helpen om je administratie (weer) op orde te krijgen en goede adviezen geven wanneer er maandelijks meer geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt.

Wethouder Margriet Brouwer over geldzorgen
“Misschien vraag je je af of anderen je wel kunnen helpen of durf je er met niemand over te praten omdat je je schaamt. Mijn advies is: Praat er juist wèl over als je in de problemen terecht komt want er zijn mensen die je graag willen en ook kunnen helpen. Het is juist moedig en verstandig om tijdig hulp te vragen.”

Hulp voor ondernemers
Ook ondernemers in Hattem kunnen terecht bij Geldfit. Via geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen. Suithoff: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. We merken dat ondernemers regelmatig bellen voor een persoonlijk advies. Onze zakelijke adviseurs helpen ook hen graag naar passende hulp.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in