Jarig Zuivelmuseum pakt uit in herfstvakantie!

Kanaaldijk 63 in Wapenveld het Nederlands Zuivelmuseum

Het is inmiddels een jaar geleden dat in de boerderij Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld het Nederlands Zuivelmuseum werd geopend. En die eerste verjaardag wordt in de herfstvakantie gevierd met elke dag extra activiteiten, zoals een blindproeverij van onverwachte, soms in de vergetelheid geraakte, zuivelgerechten waarmee het aan de bezoekers is om te raden wat ze geproefd hebben.

Kinderen kunnen zich in deze vakantie helemaal uitleven met verrassende boerderijspelen als de bibber, boerin, schapen schieten en hoefijzer werpen en in het zuivellab kunnen ze lekkere toetjes proeven. In het Zuivelmuseum is ook een speurtocht uitgezet waarbij ze alles kunnen leren over melk en als dat goed wordt gedaan is er in het museumcafé een lekkere verrassing.

Op de zaterdagen 22 en 29 oktober start er om 9.30 uur een wandeling onder leiding van een deskundige gids en die activiteit is aangekleed met koffie/thee en krentenwegge net als een rondleiding door het museum. Deelname kost 15,00 euro en opgave vooraf is nodig via info@zuivelmuseum.nl.

Er worden op de beide zaterdagen ook streekproducten verkocht als de perenstroop van Vaders Erf, kaasspecialiteiten van kaasmakerij Hoogendoorn, maar ook gedroogde boerenworst. Andere activiteiten zijn op de zaterdagen ook het wafels bakken en demonstraties van oude ambachten en ook het maken van midwinterhoorns. Zaterdag 22 oktober komt de heemkundige vereniging Nuwenspete naar het Zuivelmuseum om er om 14.00 uur een klederdrachtenshow te geven. Op 29 oktober zal er vanaf 13.00 uur een klompenmaker laten zien hoe dit schoeisel wordt gemaakt.

In de herfstvakantie gelden de normale toegangsprijzen en de openingstijden zijn van woensdag 19 oktober tot en met vrijdag 28 oktober dagelijks van 13.00 tot 16.30 uur en op de zaterdagen 22 en 29 oktober van 10.30 tot 16.30 uur. Gedetailleerde informatie is te vinden op de facebookpagina van het Zuivelmuseum en op www.zuivelmuseum.nl.

Zuivelmuseum folder Herfstvakantie 2022

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in