Onderzoek jongvolwassenen bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar een grootschalig vragenlijstonderzoek uit. Deze ‘Monitor Jongvolwassenen’ gaat onder andere over gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar.

Eerste onderzoek
In de leeftijdsfase van puber naar volwassene verandert er van alles. Bijvoorbeeld de relatie met ouders, opleiding, woonsituatie, vriendschappen en gezond gedrag. Gemeenten hebben behoefte aan informatie over de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen. Hiermee kunnen zij beleid maken en passende activiteiten ontwikkelen om de gezondheid van de jongvolwassenen te verbeteren. Het is de eerste keer dat GGD NOG deze leeftijdscategorie onderzoekt.  

10 minuten
De jongvolwassenen worden benaderd via Instagram, Snapchat en Facebook. Ook wordt een beroep gedaan op professionals die met de jongvolwassenen werken, om ze te motiveren de vragenlijst in te vullen. De online vragenlijst is anoniem, duurt 10 tot 15 minuten en is in te vullen op www.ggdnog.nl/jvmonitor. Deelnemers maken kans op een cadeaubon van €10,- van bol.com en een JBL-speaker.

Vervolg
De resultaten van de Monitor Jongvolwassenen zijn volgend voorjaar bekend. Met deze resultaten kunnen gemeenten en GGD het gezondheidsbeleid en activiteiten beter aanpassen op de behoefte en vragen van de jongvolwassenen. Ook kan naar aanleiding hiervan verder onderzoek gedaan worden. 

Meer informatie 
Informatie over het onderzoek jongvolwassenen vind je op de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland: www.ggdnog.nl/jongvolwassenenmonitor

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in