Welke straat in Hattem wil 6 maanden gratis elektrisch autorijden?

In maart lanceerde de Provincie Gelderland en Natuur & Milieu de campagne ‘Auto van de Straat’. Doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de voordelen van het delen van elektrische auto’s. Door de ontwikkelingen rondom en gevolgen van het coronavirus lag het initiatief een tijdje stil. “Maar nu kunnen we door. Uiteraard met extra hygiënemaatregelen”, laten de samenwerkende partijen weten. “Ook hebben we nu iets extra’s: nazorg voor straten die geen deelauto krijgen.”

Delen is winst
Met Auto van de Straat willen Gelderland en Natuur & Milieu het delen van een elektrische auto bevorderen. “We vinden het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met autodelen en elektrische auto’s. Elektrische deelauto’s zijn schoner en verminderen het grondstofgebruik. Ook verbetert de eigen leefomgeving door een auto te delen. Bijvoorbeeld doordat er minder auto’s op straat zijn. Met elke auto die verdwijnt komt er ruimte vrij voor kinderen om te spelen, om elkaar te ontmoeten, of om een moestuin te beginnen.” (tekst gaat verder na de video!)

Aanmelden
Wil jij met jouw buren een elektrische auto delen? Straten, buurten of wijken in Gelderland kunnen zich aanmelden voor deze actie. Dat kan wanneer de groep uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens bestaat. Aanmelden kan tot 1 december via dit aanmeldformulier.

Vervolg
Uit de aanmeldingen worden 3 straten gekozen die 6 maanden een elektrische auto delen voor € 2,50 per uur. Alles daaromheen (auto, laadpaal, enzovoort) wordt geregeld. De deelnemers zorgen zelf voor zo veel mogelijk (online) publiciteit voor het delen van elektrische auto’s. De straat die de deelauto het beste benut en daarover communiceert, mag de deelauto nóg eens 6 maanden gebruiken.

Nazorg
Voor de straten die zich wel hebben aangemeld, maar geen deelauto krijgen, wordt een webinar aangeboden. Tijdens dit webinar krijg je tips over succesvol autodelen en kunnen er vragen worden gesteld. Met die kennis kun je goed voorbereid aan de slag om zelf een deel-initiatief te starten.

Extra hygiënemaatregelen
De deelauto’s worden niet direct na elkaar door verschillende huishoudens gebruikt, maar er zit voldoende tijd tussen. Ook worden schoonmaakspullen bij de deelauto’s geleverd, zodat de auto na gebruik extra schoongemaakt kan worden.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over deze actie op de website van auto van de straat.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in