Extra laadpalen voor elektrische auto’s in Hattem

Elektrische auto’s in Hattem kunnen nu ook opladen aan de Hezenbergerweg. Binnenkort sluit de Visby hier ook bij aan.

“De komst van steeds meer elektrische auto’s vraagt namelijk om meer oplaadpunten. Deze nieuwe laadlocaties dragen bij aan het verduurzamen van Hattem”, aldus de gemeente.

Duurzame stad
Het plaatsen van de laadpalen is een van de stappen op weg naar een energiezuinige en duurzame stad. Gemeente Hattem streeft ernaar om deel uit te maken van een openbaar laadnetwerk. Op dit moment kent Nederland al 66.000 oplaadpunten. Inwoners en bezoekers van Hattem kunnen gebruik maken van de openbare laadpalen met een geldige laadpas.

Handhaving
Parkeerplaatsen met laadpalen zijn specifiek gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. Een andere auto die daar parkeert, krijgt een waarschuwing of proces verbaal.

Voor iedereen in Hattem
Gemeente Hattem ziet dat er steeds meer elektrische auto’s komen. Hiervoor plaatst ze openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. “Wij zijn bezig de laadpalen goed verspreid over de stad  te plaatsen, zodat iedereen met een elektrische auto in de stad kan opladen.” Wil je weten of er al een laadpaal in jouw omgeving staat of in de planning is? Kijk dan ook op www.openbaarladen.nl/hattem

Zelf aanvragen?
Wil je zelf een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal? Dat kan via Allego. Dit bedrijf is actief in de gemeente Hattem. Bekijk de video en dien jouw aanvraag voor een openbare laadpaal bij Allego in via www.openbaarladen.nl/hattem.

1 REACTIE

  1. Aanvraagportaal openbare laadpalen ; Graag in de Sparrenlaan Hattem een laadpaal geplaatst. Ps bij de kerk op de parkeerplaats veel auto,s door de week koren, muziek vereniging , fisio, kapper, muziek vereniging, kerk op zondag , plus 5 electrische auto in de Sparrenlaan particulier . Heb hier ook al gebeld met de gemeente hierover. Waarom staat hier geen laadpaal ???????? van de gemeente ???????

    Vriendelijke groet,
    Albert Dekker.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in