Ga mee op trekvogelexcursie in Hattem

Wie mee op zoek wil naar casarca’s en andere trekvogels gaat op woensdag 31 juli mee op trekvogelexcursie langs De Hoenwaard, het Algemene Veen en de Wiessenbergse Kolk. Deze gebieden zijn het noordelijkst gelegen bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen. In het Algemene Veen staat hoog en droog een ongekend mooi struweel van jeneverbessen.

Watervogels
De Hoenwaard en Wiessenbergse Kolk liggen in de riviervlakte. In dit gebied zijn het hele jaar door veel watervogelsoorten te vinden. Woensdag 31 juli neemt de boswachter je graag mee voor een 2 uur durende tour door dit vogelrijke gebied.

Casarca’s
Bijzonder is dat hier de laatste jaren zo rond eind juli vele tientallen casarca’s zijn gespot. Dit zijn geen ontsnapte ‘volièrevogels’, maar wilde vogels die in Oost-Europa (bijv. Hongarije) broeden en de weg naar Nederland hebben gevonden om hier te ruien. Mogelijk zie je meer trekvogelsoorten. Ook al is het hartje zomer. Veel hangt af van de weersomstandigheden. Misschien heb je geluk en zie je langs het Apeldoorns Kanaal een ijsvogel voorbijflitsen.

Kosten
Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van de Begraafplaats, Kerkhofdijk 2.
Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Betaling: contant op locatie, graag gepast betalen/ Reserveren niet nodig.

Kijk ook op glk.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in