Tim Marsman: ‘Heel veel zin in de Ster’

“Ik sta er beter voor dan vorig jaar rond deze tijd, dus ik heb er heel veel zin in.” Aan het woord is de 19-jarige Tim Marsman uit Hattem. De renner van Metec-TKH Continental Cyclingteam staat zaterdag voor de tweede keer in zijn wielerloopbaan aan de start van de Craft Ster van Zwolle.

Tim Marsman is dan wel géén Zwollenaar, maar voor de Hattemer is de Ster van Zwolle toch zeker een ‘thuiswedstrijd’. “Vanuit Zwols oogpunt woon ik aan de andere kant van de IJssel, maar de Ster loopt natuurlijk wel grotendeels door mijn trainingsgebied. Daarnaast heb ik in Zwolle op het Centre for Sports & Education gezeten”, vertelt Marsman, die er als talentvolle wielrenner bewust voor kiest zijn vwo-opleiding te volgen op het CSE. “Daar kon ik mijn studie goed combineren met het wielrennen. En nu ik mijn vwo-diploma heb behaald, ben ik fulltime wielrenner. Dat bevalt heel goed. Ik heb nog meer tijd om te trainen en het plannen van trainingskampen in de winterperiode gaat bijvoorbeeld veel gemakkelijker.”

Ter voorbereiding op het wielerseizoen 2020 trekt Marsman er liefst drie keer op uit voor een trainingskamp. “Ja, ik heb deze winter aardig wat trainingsuurtjes gemaakt. Ik sta er daardoor beter voor dan vorig jaar”, stelt de Hattemer, die zich zijn eerste Ster van Zwolle goed kan heugen. “Dat was voor mij een spannende wedstrijd. Ik begon in 2019 bij Metec aan mijn eerste jaar als belofte-renner en veel dingen waren nieuw voor mij”, aldus Marsman, die als 18-jarige debutant de 59ste Ster van Zwolle keurig weet uit te rijden. “De omstandigheden waren niet zo zwaar, waardoor ik prima werk kon verrichten voor Arvid de Kleijn. Hij sprintte naar een vierde plek, maar had hem ook zomaar kunnen winnen.”

Zonder sprinter Arvid de Kleijn, die inmiddels rijdt voor een Deense profploeg, gaat Metec-TKH Continental Cyclingteam – de formatie van Tim Marsman – komende zaterdag een nieuwe poging wagen de openingswedstrijd van het wielerseizoen te winnen. “De zestigste editie van de Ster van Zwolle belooft een zware te worden. Met veel wind en regen. Maar die zware omstandigheden liggen mij op zich wel goed. Bovendien ken ik de weg hier in de omgeving goed. En ik weet waar je de boel het beste op de kant kan zetten”, zegt Marsman, die verwacht dat de koers zaterdag vrij vroeg openbreekt. “Als het op de kant gaat, kan er een grote kopgroep ontstaan. En als alle favorieten zijn vertegenwoordigd, dan gaan niet veel mensen de Ster uitrijden.”

Als Marsman spreekt over zijn eigen kansen, dan is hij terughoudend. “Het is gewoon lastig te zeggen, want het wordt natuurlijk een andere koers dan vorig jaar. Belangrijk is in ieder geval hoe ik de eerste twee uur van de wedstrijd doorkom. Als ik met wat ploeggenoten in de voorste groep kan komen, dan ben ik ervan overtuigd dat er iemand van Metec kan winnen. En hopelijk ben ik dat dan zelf”, aldus de Hattemer, die in de ervaren Jesper Asselman een zeer sterke ploeggenoot kent. “Hij komt net terug van wielerploeg Roompot en is erop gebrand zich te laten zien. Daarnaast hebben ook Jason van Dalen en Rick Ottema bewezen dit soort koersen goed aan te kunnen.”

Bron: sportiefzwolle.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in