“Ik heb de ambitie evenementen naar een hoger niveau te tillen”

Rond Uit Hattem heeft een nieuwe evenementencoördinator; Marije van Loenen-Eelsing. De 39-jarige Zwolse staat te popelen om aan de slag te gaan om Hattem op de kaart te zetten.

Ervaring
Marije omschrijft zichzelf als een mensen mens, enthousiast en positief. Ze ziet er naar uit om samen met alle betrokkenen aan de slag te gaan om Hattem door de evenementen op de kaart te zetten. Haar hart ligt in de evenementenbranche. Daarvoor deed ze ruime ervaring op bij Evenementenhal Hardenberg die ook vestigingen in Gorinchem en Venray heeft. Hier was zij verantwoordelijk voor het organiseren van beurzen, evenementen en festivals.

Evenementen organiseren is iets wat Marije past als een jas. “Ik vind het leuk om mensen een leuk dagje uit te bezorgen en een stukje beleving te creëren. Iedereen is enthousiast en blij wanneer ze een evenement bezoeken. Ook het proces vooraf is boeiend. Als organisatie werk je samen ergens naar toe. Het draaiboek komt tot leven.” In haar vrije tijd mag de moeder van een dochter van vijf graag lekker uit eten gaan en sportief aan de slag gaan in haar grote hobby dansen. Haar echtgenoot is de uitbater van het Stadsstrand in Zwolle. Als vrouw van een ondernemer kent ze daarom als geen ander de klappen van de zweep.

Positieve blik
De komende tijd gaat Marije aan de slag om te inventariseren welke evenementen er georganiseerd kunnen worden binnen de huidige anderhalve meter samenleving. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er wel of niet georganiseerd kan worden het komende seizoen. Ook is nog niet duidelijk wanneer het TIP weer geopend mag worden.

“Achter de schermen zijn we druk bezig om te kijken wat wel mogelijk is om te organiseren. Of er een uitbreiding of nieuwe impulsen moeten komen op het bestaande evenementenaanbod. Ik heb de ambitie om samen met alle vrijwilligers de evenementen naar een hoger niveau te tillen. Sfeervolle evenementen voor jong en oud te organiseren om bezoekers naar Hattem te trekken en een leuke activiteit voor de inwoners te bieden. De hulp van vrijwilligers is daarbij van grote waarde. Van hen kan ik alleen maar leren. Je hebt elkaar nodig om iets moois neer te zetten. Samenwerken is vermenigvuldigen. We zetten samen de schouders eronder om een mooi evenementenaanbod voor Hattem re realiseren. We blikken met een positieve blik vooruit.”

Start evenementenseizoen
Zoals het er nu naar uitziet start het evenementenseizoen op zaterdag 29 mei met de Kunstmarkt. De Langste Dag staat gepland voor 19 juni en de grote rommelmarkt voor 21 augustus. Hoogtepunt dit jaar zal het Dikke Tinne festival zijn op zaterdag 11 september. De organisatie voor de evenementen wordt aangepast aan de richtlijnen die op dat moment van toepassing zijn.

“We gaan alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen,” aldus een enthousiaste Marije die voortvarend aan de slag gaat. ”Ik zie uit naar de samenwerking met Sonja Schultz (coördinator van het Toeristisch Informatiepunt). Tijdens het sollicitatiegesprek was er direct een klik.”

Bron: De Hattemer

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in