Maquette van de stad Hattem rond 1560 onthuld

Tussen het stadhuis en het kantoor van het TIP is een bronzen maquette onthuld van de stad Hattem rond 1560. Initiatiefnemer is Dolf Moesker, stadsgids in Hattem en vrijwilliger bij het TIP. Volgens Moesker is er behoefte aan deze maquette; voor de stadsgidsen om mensen rond te leiden. Maar ook voor de Hattemers, want veel stadsgenoten weten niet veel over de geschiedenis van Hattem. Na de onthulling dromden de stadsgidsen enthousiast rond de maquette om die te bekijken.

De uitvoering van het project is ter hand genomen door de heren Moesker, Mooi, Meijer en Borst. Streekarchivaris Gerrit Kouwenhoven was als adviseur nauw betrokken bij het project. Helaas is Henk Borst recentelijk overleden. Zijn weduwe heeft vandaag samen met wethouder Auke Schipper de maquette onthuld.

De bronzen maquette is 80 x 100 cm groot en de kosten van de totale productie bedragen ruim 10.000 euro. Na plaatsing is de maquette overgedragen aan de Generaal Hoefer Stichting. Deze stichting is nu de eigenaar van de maquette en heeft de verantwoordelijkheid.

RTV Hattem was aanwezig bij de onthulling en maakte daarvan deze opname.


Kijk hier naar twee reportages over de totstandkoming van de maquette.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in