Je kunt nu ook online een coronatest aanvragen

Iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus, kan nu online een testafspraak maken. De uitslag van de coronatest is ook online te bekijken. Je hoeft niet te betalen voor de test.

Deze online testafspraak is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak.

DigID
Online maak je een testafspraak via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om een afspraak te maken is een DigiD nodig. Op basis van de door jou ingevuld postcode toont het systeem testlocaties in de buurt en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms.

Uitslag
Als de uitslag bekend is krijg je een e-mail en sms. Je kunt dan de uitslag weer op de website met je DigiD bekijken. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag start namelijk direct het bron- en contactonderzoek.

Meer informatie
De coronatest website is een initiatief van alle GGD’en, GGD GHOR Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op www.rijksoverheid.nl/coronatest vind je alle informatie over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Het publieksinformatienummer 0800-1351 blijft overigens beschikbaar.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in