Drijvende plasticvanger in IJssel vangt weinig

De drijvende plasticvanger in de IJssel ter hoogte van de Hoenwaard in Hattem en de oude IJsselcentrale in Zwolle, blijkt heel weinig plastic te vangen. Dat meldt Rivierverhalen.

De plasticvanger van Clear Rivers ligt er nu een half jaar. Ter gelegenheid van de week van de circulaire economie gaf Ramon Knoester van Clear Rivers een uitleg over het systeem om drijvend zwerfafval uit de rivier te vissen. Het is een proef waarvoor de provincie Overijssel en gemeente Zwolle zo’n 150.000 euro subsidie hebben gegeven.

De gedachte is om de plasticvanger te gebruiken om de circulaire economie te stimuleren. Dat wil zeggen dat er in Zwolle producten worden gemaakt van plastics die uit de IJssel worden gevist. In werkelijkheid zijn de hoeveelheden opgevist plastic te gering om er iets van te maken, meldt Ramon Knoester van Clear Rivers op Rivierverhalen.

In de drijvende opvangbak worden veel kleine stukjes verpakkingsmateriaal, folie en nurdles gevonden. Knoester had eerder aangegeven dat hij een kubieke meter plastic per maand uit de IJssel dacht te halen.

Lees het volledige verhaal op de website rivierverhalen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in