Informatieavond over biodiversiteit in eigen tuin

Hoe breng je biodiversiteit in je eigen tuin? Daarover vindt een informatieavond plaats met als doel meer insecten als vlinders en bijen in de Hattemse tuinen.

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere diersoorten. Tijdens de informatieavond geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) allerlei tips om bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving voor verschillende dieren. Deelnemers krijgen ideeën aangereikt om de biodiversiteit in de eigen woonomgeving te verhogen om te zorgen voor voedsel, nest- en schuilgelegenheid voor wilde bijen, vlinders, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. De focus ligt hierbij op ecologisch beheer, aanplant van inheemse bomen en struiken en inzaaien.

Praktische voorbeelden
Tijdens de informatieavond passeren allerlei voorbeelden uit de praktijk, zowel gericht op grote als op kleine tuinen. Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wil je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die je langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Laat je inspireren en ga thuis aan de slag!

De informatieavond is 26 februari en begint 19.30 uur in Brasserie de Konijnenberg, Konijnenbergerweg 3 in Hattem. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar. Meld je aan voor deze avond bij Christien van der Zwart van SLG via c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl. Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden. Voorwaarde voor deelname is dat je inwoner van Hattem bent.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in