Vrijwilligers Hoogstambrigade Hattem zoeken versterking!

De vrijwilligers van de Hoogstambrigade (HSB) Hattem werken regelmatig in waardevolle boomgaarden. Ze zoeken collega’s. De eerstvolgende werkdag is op 15 juni. HSB Hattem verzamelt om 09.30 uur bij kinderboerderij ’t Dijkweitje op Brugge 1.
Coördinator Saro van Cleynenbreugel: ‘Het werk als vrijwilliger bij de Hoogstambrigade is gezellig en leuk. Je bent heel nuttig bezig en zo lever je een waardevolle bijdrage aan het landschap en de biodiversiteit. Daarnaast kun je als lid van de HSB ook gebruikmaken van het cursusprogramma dat door SLG wordt aangeboden. Je hoeft geen snoeikennis of ervaring in huis te hebben. Iedereen kan meedoen. Vind jij het leuk om buiten te zijn en ben je graag actief bezig? Misschien is vrijwilligerswerk in het landschap dan wel iets voor jou! Trek een stevige broek en stevige schoenen aan, aanmelden is niet noodzakelijk.’

Wil je graag een andere keer komen helpen, neem dan contact op met Van Cleynenbreugel via hattemhoogstambrigade@gmail.com

Over de Hoogstambrigade
Hoogstamboomgaarden zijn bijzondere landschapselementen: mooi om te zien, heerlijk om van te plukken en met grote ecologische en cultuurhistorische waarde. Door goed te snoeien werkt de Hoogstambrigade Hattem iedere eerste woensdagochtend en tweede zaterdagochtend van de maand aan het behoud van hoogstambomen in de gemeente Hattem. De vrijwilligers zijn door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) opgeleid en zijn deskundig in het snoeien van fruitbomen. Zo zorgen ze voor het behoud van de boomgaard in het landschap.

Vrijwilligersondersteuning
Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt 524 vrijwilligersgroepen in Gelderland, waaronder 45 hoogstambrigades, zoals de HSB Hattem. SLG zorgt met cursussen en bijeenkomsten voor de juiste kennis bij vrijwilligers. Ook leent de stichting hen gereedschap uit voor het onderhoud van kleine landschapselementen.

Kijk voor meer informatie over HSB Hattem op https://slgelderland.nl/vrijwilligers/hoogstambrigade-hattem

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in