SV Hatto-Heim onderuit tegen WVF

SV Hatto-Heim is op een ijskoud (gevoelstemperatuur -4) sportpark De Weide Steen in Westenholte tegen een 3-1 nederlaag aangelopen.  Tegenstander WVF was vanaf  de aftrap de betere ploeg.

SV Hatto-Heim begon de wedstrijd slordig en grossierde in foute passings en onnodig balverlies. WVF kreeg al na tien minuten de kans om de score te openen maar Jorick Mensink wist nog redding te brengen. In dezelfde minuut opende WVF alsnog de score: Dean Vreugdenhil stond op korte afstand van het doel vrij en kon de bal eenvoudig in het doel schieten.
WVF bleef domineren, kreeg na een kwartier een gemakkelijk gegeven penalty na een struikelpartij over een Hattems been.  Keeper Jorick Mensink wist de strafschop klemvast te stoppen.
Een minuut later gleed een WVF-speler wild door op Mensink, die na een minutenlange  behandeling voorlopig verder kon. Zo’n vijf minuten  voor rust moest hij zich alsnog laten vervangen door Esmer van Gelder, die daarna zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Halverwege de eerste helft was er een grote kans voor Ward Willemsen die in kansrijke positie naast schoot. Verder dan een schot van Elnathan van Dijk op de vuisten van de keeper kwamen de geelblauwen niet.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Esmer van Gelder een harde voorzet niet onder controle en kon WVF eenvoudig de 2-0 aantekenen. Van Gelder herstelde zich door een van richting veranderd schot knap tot corner te verwerken. Deze corner wordt door  Max Goudbeek  hard en onhoudbaar ingekopt.
Trainer Van Walderveen greep  in en bracht in één vier (!)  nieuwe spelers in. Het was inmiddels aardig mistig geworden en dat veranderde het spelbeeld vooral aan de overzijde van het veld in een waar schimmenspel.
Een kwartiertje voor tijd zette  Ward Willemsen goed door en schoot de bal in de uiterste hoek bij de tweede paal binnen. Verder dan een schot van Lasse van de Berg kwam Hatto-Heim niet. Daarmee was de 3-1 nederlaag een feit.