Neem een kijkje in de nieuwe bussen van RRReis

Zoals eerder gemeld rijden vanaf 13 december zo’n 250 nieuwe elektrische bussen in de regio IJssel-Vecht. Grote kans dat jij straks in één van deze moderne en duurzame bussen zit. De elektrische bussen zijn stiller, schoner en duurzamer en zien er anders uit dan de bussen van Syntus Gelderland en Syntus Overijssel die nu nog in de regio rijden. RRReis is  de nieuwe naam voor het openbaar vervoer in onze regio. En bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe uitstraling. Lees ook: Syntus wordt RRReis met nieuwe dienstregeling

Nieuw en elektrisch
Er zijn twee nieuwe type bussen. Witte bussen en gekleurde bussen. De witte bussen rijden op de standaard busverbinding in de stad en in de streek. De nieuwe bussen zijn allemaal elektrisch. Daarmee leveren de bussen een grote bijdrage aan een schone en duurzame leefomgeving. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de bussen is volledig nieuw. De bussen hebben een frisse, lichte bekleding. Op de hoofdsteunen zijn de kleuren van RRReis verwerkt en er ligt een mooie vloer in de bus. Reizigers merken dat de nieuwe bussen meer comfort bieden. Er is namelijk meer beenruimte en de kussens van de stoelen zijn extra dik. (tekst gaat verder na de video)

Luxer
De gekleurde elektrische bussen van comfortRRReis zijn nog een stapje luxer dan de witte.Deze bussen rijden nog vaker en op snelle, betrouwbare en directe routes. Ook zijn de bussen iets langer. Hierdoor staan alle zitplaatsen in dezelfde rijrichting en is er extra beenruimte. De bussen van comfortRRReis bieden daarnaast ook bagagerekken, een telefoonhouder en klaptafels. Erg handig als je onderweg bijvoorbeeld op je laptop wilt werken. Daarnaast zijn er leeslampjes aanwezig in deze bussen.

Moderne snufjes
In de bussen zijn veel moderne snufjes verwerkt. Er zijn dubbele informatieschermen aanwezig. De schermen tonen reizigers actuele reisinformatie en updates over het openbaar vervoer in de regio. Verder zijn de bussen voorzien van wifi en usb-oplaadpunten. De bussen worden verwarmd door infraroodverwarming die is verwerkt in het plafond. Bij het in- en uitstappen bij de achterdeur knipperen automatisch lampen. Groen bij het instappen en rood als de deuren sluiten. In de bus is het mogelijk om een kaartje te kopen via pinpas, creditcard en contactloos met bijvoorbeeld je smartphone of smartwatch.

Toegankelijkheid
De provincies Gelderland en Overijssel en vervoerder Keolis vinden het belangrijk dat de bussen voor alle reizigers toegankelijk zijn. Alle nieuwe, elektrische bussen beschikken over een elektrische rolstoelplank bij de achterdeur die automatisch in- en uitschuift. De buschauffeur bedient de plank vanuit de chauffeurscabine. Via een knop bij de buitendeur kan een reiziger aangeven dat hij/zij de rolstoelplank wil gebruiken. Daarnaast zijn er extra zitplaatsen aanwezig voor minder validen. Blindengeleidehonden kunnen plaatsnemen onder de hoge stoelen. Bij de achterdeur zijn de stastangen geribbeld, zodat reizigers met een minder goed zicht weten waar ze zich in de bus bevinden. Voor reizigers met een minder goed gehoor is ringleiding in de bussen aanwezig. Ringleiding zorgt ervoor dat reizigers met een hoortoestel het geluid van de busomroep kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Bron: mediapartner RTV Focus

Dienstregeling
Op RRReis.nl vind je meer informatie over de nieuwe dienstregeling en over nieuwe vervoersbewijzen en producten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in