Beleeftraining Autisme

Het CJG Hattem organiseert in het kader van de Week van de Opvoeding een Autisme Beleef Circuit op donderdag 14 oktober. De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van de gemeente Hattem die in hun omgeving mensen met autisme hebben. De beleeftraining wordt verzorgd door MEE IJsselovers en de deelname is gratis.

Praktische tips bij iedere ervaring
Het thema van de Week van de Opvoeding 2021 is “Vertel eens… “. De beleeftraining vertelt de deelnemers hoe het is om autisme te hebben. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen, krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen
Tijdens het doen van opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme in bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. De training wordt samen met een ervaringsdeskundige gegeven. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie
Deelname is gratis.
Datum: donderdagavond 14 oktober 2021
Tijd: van 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur
Locatie: Zoethout aan de Waag 2-4 in Hattem
Aanmelden via: infocjg@hattem.nl

Vanwege de coronamaatregelen wordt bij binnenkomst om je coronatoegangsbewijs gevraagd (negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in