Basisschool De Vlonder verkoopt loten voor Kleine Jantje Beton Loterij

Leerlingen van Basischool De Vlonder verkopen loten voor Jantje Beton. Hamza uit groep 5 doet ook mee. Hij vindt het leuk om de loten te verkopen en ook dat de kopers een bon krijgen om een reisje te maken. Dat zou Hamza ook wel willen.

In totaal doen 500 basisscholen mee. De leerlingen verkopen niet alleen loten via het traditionele boekje, maar ook via de ‘Tikkie jij bent ‘m !’ SMS-actie. Dit is nieuw voor de leerlingen van deelnemende scholen. Met deze SMS-actie kunnen ook lootjes worden verkocht aan iedereen die verder weg woont. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via de ‘Tikkie jij bent ‘m!’ actie! uitnodigen De Kleine Jantje Loterij te steunen. Niet alleen vrienden en familie van de leerlingen kunnen helpen. Voor meer informatie kijk op www.jantjebeton.nl/loterij

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft.

Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in