Er kan er maar één de Hattemse voorleeswinnaar zijn

Zes jonge Hattemers zaten dinsdagavond 30 januari een voor een in de koninklijke stoel op het podium van de Marke. Ze hadden allemaal een lievelingsboek bij zich waar ze een stukje uit voorlazen. De jury, bestaande uit Hetty van de Weg-Hendriksen, directeur bibliotheek Noord-Veluwe, Margriet Brouwer-de Jonge, wethouder Hattem, en Joke Webbink, medewerker bibliotheek Hattem, luisterden samen met de zaal naar de gekozen fragmenten. Wie wordt de voorleeskampioen van Hattem? Wie mag naar Apeldoorn, naar de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd?

En de winnaar is…
Wethouder Brouwer maakte na een dik uur de winnaar bekend: ‘Jullie hebben allemaal een boek gekozen dat bij je past. Ik kon zien dat je er veel plezier in had.’
‘De voorleeskampioen van Hattem is een voorlezer die mooi rustig praat, die ons meeneemt in het verhaal…: Anne Sophie!’

Op 6 maart gaat Anne Sophie Hattem op regionaal niveau vertegenwoordigen. Karin Wolf, spreekstalmeester van deze avond (tevens medewerker van de bibliotheek Noord-Veluwe) had eerder op de avond voor elke lezer afzonderlijk een daverend applaus gevraagd. Na de bekendmaking van de winnaar vroeg ze dat voor Anne Sophie, want ‘vanaf nu zijn we allemaal voor jou, de voorleeskampioen van Hattem’.

Dit zijn de boeken
De jonge lezers lazen voor uit de volgende boeken:
Anne Sophie: De heksen van Roald Dahl
Nina: Het ministerie van oplossingen, Sanne Rooseboom
Mirte: De regels van Floor van Marjan Hoffman
Michel: Boy 7, Mirjam Mous
Mila: De magische ring van Carry Slee
Elza: De grijze jager van John Flanagan

Spandoekkampioen
Ook in de pauze moesten de voorlezers aan het werk. Ze kregen de opdracht om de meegebrachte spandoeken te jureren. De fans hadden zo goed hun best gedaan dat de spreekstalmeester zich zorgen ging maken: ‘Bedden opmaken wordt in Hattem wel heel lastig.’
De makers van het spandoek van basisschool de Vlonder, de fans van voorlezer Anne Sophie, wonnen deze strijd. Zij kregen een boekenbon voor de schoolbibliotheek.

Applaus voor de meesters en juffen
Tot slot werden de aanwezige leerkrachten bedankt: ‘We lezen veel over het achteruit gaan van leesvaardigheid van kinderen, maar de Hattemse scholen laten zien dat er nog steeds wordt voorgelezen. Dankjewel!’ De meesters en juffen kregen een groot applaus.

2 REACTIES

  1. Beetje jammer dat de laatste lezer, Elza ten Brinke niet genoemd wordt… Zij las voor uit het derde deel van De grijze jager.

  2. dag Nanda,
    Wat fijn dat je reageert en ons de kans geeft dit te corrigeren. En als je Elza ziet, wil je dan zeggen dat we ons werk beter hadden moeten doen, sorry?
    vriendelijke groet,
    Ria Pool Meeuwsen, webredactie

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in