Meer ruimte voor sporten in de buitenlucht

Vanaf 11 mei is er meer ruimte is voor sporten in de buitenlucht. Wat betekent dit voor het buiten sporten in Hattem?

De verplichting om activiteiten bij de gemeente te melden is vervallen. Sportactiviteiten moeten binnen de richtlijnen en voorschriften vanuit de Rijksoverheid en het RIVM worden aangeboden.

Hieronder vind je een overzicht van richtlijnen vanuit de Rijksoverheid met een paar aanvullingen:

  • Trainers/begeleiders en deelnemers moeten de hygiëneadviezen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid altijd opvolgen.
  • De sportactiviteiten moeten buiten plaatsvinden.
  • Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan in verband met reizen.
  • Sanitaire faciliteiten, kleedkamers en kantines bij sportclubs zijn gesloten. Uitzondering hierop is dat het op sportaccommodaties is toegestaan om één toilet en handenwasgelegenheid beschikbaar te stellen voor noodgevallen. Denk bijvoorbeeld aan kleine kinderen die tijdens de training gebruik willen maken van het toilet. Dit mag alleen als er iemand van de vereniging aanwezig is die toezicht houdt en de toegang tot het toilet bewaakt. Daarnaast moet het toilet regelmatig worden schoongemaakt.
  • Sportactiviteiten voor jongeren van 13-18 en volwassenen mogen alleen wanneer de deelnemers ten opzichte van elkaar de 1,5m richtlijn in acht kunnen nemen.
  • Geadviseerd wordt om ouders te vragen hun kinderen te halen en brengen en niet langs de lijn te gaan staat. Dit voorkomt dat er op de sportaccommodaties grote groepen mensen samenkomen. Het halen en brengen moet zo worden georganiseerd dat de ouders bij het halen en brengen de 1,5 meter afstand kunnen houden.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in