Lekker bewegen bij Club Extra

Het is 8 juli half vier als de eerste sportievelingen de sportzaal van de Marke binnenkomen voor Club Extra. Samen gaan ze een uurtje aan de slag met sport en spel. iedere week kijken de Hattemse sportcoaches Jesse en Thomas hoe ze de grenzen van de kinderen op sportief gebied kunnen verleggen.

Uitdaging bieden
Nomi, Manuela, Thijs en Thomas beginnen met badmintonnen. Eerst met ballonnen maar Jesse en Thomas komen even later met echte shuttles op de proppen. Zo proberen ze de kinderen uit te dagen. Even later staat de minitrampoline klaar met de dikke mat. Die bieden voldoende aanleiding om een beetje te stunten met hoge sprongen en halve draaien.

Pret compleet
De pret is een half uurtje later compleet als er met touwen en ringen een grote familieschommel in elkaar is gezet. De vier deelnemers schommelen driftig heen en weer, maar moeten ondertussen proberen om een aantal balonnen aan boord te houden. Dat valt voorwaar niet mee en er is ook nog een kans dat je van de schommel afkukelt. Maar gelukkige letten de sportieve Hattemertjes goed op zichzelf en elkaar.

Wethouder op bezoek
Wethouder Margriet Brouwer neemt deze middag ook dapper deel aan de activiteiten. We onderbreken haar even bij het aanduwen van de familieschommel. Margriet Brouwer: “Het is belangrijk dat iedereen in Hattem kan meedoen. Daarom ben ik ook blij met Club Extra. Er is ruimte voor zo’n twaalf kinderen die bij andere sportclubs helaas buiten de boot vallen, omdat die niet de capaciteiten hebben om deze kinderen te begeleiden. Om ze toch onderling contact te geven en om ze uit te dagen tot bewegen, is Club Extra in het leven geroepen. Ik nodig alle ouders en kinderen graag uit om eens een kijkje te nemen.”

Meer kinderen welkom
“We zijn nog niet vol”, zo reageert sportcoach Jesse op mijn vraag of er nog meer bij kan: “En dat is natuurlijk jammer, want we hebben een grote sportzaal en voldoende begeleiding. Dus alle ingrediënten voor een geslaagd middagje bewegen zijn aanwezig.”

Blij met Club Extra
Thijs vindt vooral de trampoline leuk, terwijl Nomi vooral geniet van de ringen. Buiten tref ik de ouders aan van de deelnemers aan. Zij zijn erg blij
dat deze mogelijkheid er is. Een van hen: ‘Mijn kind zit op het speciaal onderwijs in Zwolle en heeft daardoor al weinig aansluiting bij de Hattemse jeugd. Door haar fysieke problemen is het ook nog eens lastig om mee te doen in een gewone sportclub. Hier vindt ze vertier en doet ze ook nog eens leuke contacten op. Ik ben wel blij met Club Extra.’

Wekelijks bewegen
Club Extra vindt iedere maandag plaats tussen 15.30 en 16.30 uur, met uitzondering van de zomervakantie. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website van de SportHub Hattem.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in