Water in de Hoenwaard

Waterschap Vallei en Veluwe meldt dat door de vele regen, die de afgelopen dagen in Duitsland is gevallen, het water in de IJssel hoog staat. Het staat tegen de kade in de Hoenwaard aan. Hierdoor is de dijk verzadigd en kan deze beschadigen. Om dit te voorkomen heeft het waterschap zandzakken tegen de dijk gelegd om de dijk te verstevigen en het water in goede banen te leiden.

Update 13 maart:
Het water loopt de Hoenwaard in bij het ‘Witte Brugje’, waterpeil 2,60 m. boven NAP.

Ter hoogte van het asfalt liggen er geen zandzakken. Dit heeft een reden. Op deze manier kan het water gecontroleerd, via een doorgang over het asfalt, de Hoenwaard instromen zonder schade toe te brengen aan de dijk.

Zandzakken niet verplaatsen

Foto: Waterschap Vallei en Veluwe

Waarschijnlijk is, met goede bedoelingen, door voorbijgangers de open ruimte bij het asfalt dicht gelegd door de zandzakken te verplaatsen. Het gevolg is dat het water hierdoor niet over het asfalt, maar over het gras op de zijkant van de dijk stroomt. Daardoor ontstaat er veel schade aan de dijk. Wij willen dan ook vragen de zandzakken niet te verplaatsen.

Waterpeil IJssel neemt de komende dagen af
De verwachting is dat het water op de IJssel vandaag nog iets gaat stijgen. Vanaf donderdag 12 maart is de voorspelling dat het waterpeil gaat zakken.

Hoenwaard
De Hoenwaard is een buitendijks gebied langs de IJssel. Bij hoog water, kan het voorkomen dat dit gebied vol loopt met water. Dit is vanaf vandaag het geval.

Bron: www.vallei-veluwe.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in