Bijna 10% minder besmettingen in Gelderland

Het aantal positieve coronatests in onze provincie ligt zondag bijna 10 procent lager dan een dag eerder. Meldden de drie Veiligheidsregio’s zaterdag nog 643 bevestigde besmettingen, zondag is dat aantal gedaald naar 590.

Positieve test in regio rondom Hattem iets hoger
In Noord- en Oost-Gelderland, de regio waartoe Hattem behoort, is het aantal positieve tests iets gestegen: van 187 op zaterdag naar 210 op zondag. In de twee andere regio’s ging het aantal juist omlaag: in Gelderland-Midden van 215 naar 196 en in Gelderland-Zuid van 241 naar 184.

Landelijk daalde het aantal besmettingen licht, van 6.504 op zaterdag naar 6.378 een dag later. Het RIVM laat weten dat bijna 10 procent van de tests die bij de GGD’en worden gedaan positief is. Het reproductiegetal ligt op 1,17. Wanneer dat getal onder de 1 komt, betekent het dat het coronavirus terrein verliest.

Minister Hugo de Jonge zei zaterdag, tijdens de presentatie van de nieuwe app CoronaMelder, dat er nieuwe maatregelen aan zitten te komen. Naar verwachting worden die dinsdag publiekelijk.

Corona app
Een van de manieren om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is de corona-app. Deze door de overheid speciaal ontwikkelde app is sinds gisteren te downloaden. In deze video wordt verteld hoe de app werkt en hoe je die kan downloaden.


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in