Station Zwolle dit weekend grotendeels dicht

Dit weekend zijn er werkzaamheden op station Zwolle, waardoor de kans groot is dat je de bus moet pakken in plaats van de trein. Houd ook rekening met een langere reistijd wanneer je op pad gaat.

  • Op vrijdag en zaterdag rijden er tot 17.00 uur geen treinen op de trajecten Meppel-Zwolle, Zwolle-Olst, Zwolle-’t Harde en Zwolle-Kampen Zuid. Er staan bussen klaar om reizigers verder te vervoeren.
  • Vanaf zaterdag 17.00 uur wordt het treinverkeer tussen Meppel en Zwolle hervat. De trajecten Zwolle en ’t Harde en Kampen-Zuid blijven tot zondag gestremd.
  • Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner.
  • Reis alleen als het echt moet. Het dragen van een mondkapje in het OV is verplicht.

Bij Zwolle wordt er gewerkt aan het spoor. Zo gaat het baantraject tussen Zwolle en Herfte van twee naar vier sporen, zodat de treinen richting Emmen en Leeuwarden/Groningen straks niet meer op elkaar hoeven te wachten. Bij Hogeschool Windesheim wordt gewerkt aan een nieuw rangeerterrein, zodat er op termijn veel meer treinstellen ’s nachts kunnen worden gestald.

Zwolle als spoorknooppunt
Na Utrecht is Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland. We zijn volop aan het werk om het spoorknooppunt te verbeteren en uit te breiden. Naast de aanleg van het nieuwe opstelterrein verdubbelen we de sporen tussen Zwolle en Herfte, en bouwen we een vrije spoorkruising bij Herfte.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in