Maatregelen om lek ijsbaan te verhelpen

De gemeente Hattem komt met een aantal maatregelen om de lekkage in de ijsbaan te verhelpen. Sinds 2018 kampt de ijsbaan met water dat wegzakt. Dit hoort niet. De ijsbaan ligt namelijk op een bentonietlaag. Bentoniet is een in de natuur voorkomende natrium-kleisoort die opzwelt en een afdichtende laag vormt als het nat wordt.

Drains en sensoren gaan helpen en meten
Om de onderlaag in de ijsbaan op een gecontroleerde manier goed te houden heeft het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem besloten om maatregelen te treffen. De drains zorgen nu niet meer alleen voor afvoer van water.
Zij zorgen nu ook voor het aanvoeren van water zodat de bentonietmat vochtig blijft in een droge periode. Ook komen er meetsensoren om de vochtigheid van de grond te meten. Zo wordt voorkomen dat er onnodig gepompt moet worden en kan bij een heel droge periode op het juiste moment water worden toegevoegd.

De gemeente en de ijsvereniging Hattem hopen dat de maatregelen snel werken en dat het lek wordt verholpen. Komt er dan een koude winter met veel vorst, dan kan er geschaatst worden op dit prachtige terrein.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in