Fiets je mee door de Hattemerpoort?

Wie alles wil weten van de Hattemerpoort krijgt op zaterdag 22 juni een mooie kans. Projectleider Joost Reijnen van dit project begeleidt dan een fietsexcursie om je zo kennis te laten maken met veel facetten van deze ecologische verbindingszone.

“Er gebeurt iets moois bij Hattem en Heerde. Hier maken inwoners, overheden en organisaties ruimte voor nieuwe natuur. Zodat edelherten en andere dieren weer, net als vroeger, vanaf de Veluwe bij de IJssel kunnen komen. Nieuwe wandel- en fietsroutes en betere voorzieningen zorgen ervoor dat bewoners én bezoekers nog meer van het landschap en de natuur kunnen genieten”, aldus Reijnen.

‘Wild in de Hattemerpoort’
De fietstocht is onderdeel van de zomerexpositie ‘Wild in de Hattemerpoort’ op Vrieze’s Erfgoed. De Gelderse Natuur en Milieu Federatie geeft daar informatie over de ecologische verbindingszone en de verschillende projecten die zijn uitgevoerd. Verder maken enkele tientallen opgezette dieren van het Natuurmuseum Holten en schitterende foto’s van Gerrit van Vemde uit Epe van het groot wild in de Hattemerpoort, deel uit van de expositie. Deze is elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur te bezichtigen en gratis toegankelijk.

Wanneer en waar
De fietstocht start om 14.00 uur vanaf bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en duurt zo’n twee uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen en de kosten zijn 2,50 euro. Joost Reijnen is namens de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) projectleider.

Ga voor meer informatie naar www.vriezeserfgoed.nl en www.hattemerpoort.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in