Maak je tuin, met subsidie, duurzaam

Pak je tuin aan zodat die is voorbereid op hoosbuien én laat de gemeente daaraan meebetalen. Wie wil dat nou niet?

In Nederland vallen steeds vaker hoosbuien. Ook worden de zomers droger en warmer. Door relatief kleine maatregelen te nemen, kan je bereiken dat het water sneller wordt afgevoerd bij een hoosbui. Of je kan water opvangen, in bijvoorbeeld een regenton, en dat  later gebruiken om planten te begieten bij droog weer.

Om je daar een handje bij te helpen, is er vanuit de Noord-Veluwse gemeenten, waaronder Hattem, en waterschap Vallei en Veluwe een speciale subsidie beschikbaar: de stimuleringsregeling. Hiermee kun je subsidie aanvragen voor het uitvoeren van één of meerdere maatregelen om je tuin klimaatbestendig te maken.

Tekst gaat verder na de film.

Vorig jaar publiceerde Vattenfall een onderzoek over de duurzaamheid van Hattem. Daaruit bleek dat Hattem hoog scoort op versteende tuinen; maar liefst 44,8% van de tuinen is versteend dat wil zeggen het tuinoppervlak dat bestraat, bebouwd of kaal is.

Stappenplan
Wat dat aangaat valt er in Hattem veel te verbeteren en kan de stimuleringsregeling een positieve bijdrage leveren. Op de website van Veluwe Duurzaam is alles na te lezen over de stimuleringsregeling. Er is een stappenplan en een formulier te vinden dat je moet invullen om voor de regeling in aanmerking te komen.

Voorbeelden van maatregelen die je kan nemen en waarvoor mogelijk subsidie wordt verstrekt zijn:

  • een regenton of regenzuil of – schutting
  • een groendak
  • een geveltuin
  • het planten van een fruitboom.

Alle maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen, zijn te vinden op de website van Veluwe Duurzaam.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in