Nieuwe Hattemers ondertekenen Participatieverklaring

In het stadhuis van Hattem vond onlangs een korte ceremonie plaats voor de ondertekening van de Participatieverklaring. De ondertekenaars hebben een verblijfsvergunning en zijn bezig met hun inburgeringstraject. Zij geven in deze verklaring aan dat zij betrokken zijn bij de Nederlandse samenleving.

Wethouder Carla Broekhuis was hierbij aanwezig namens de gemeente: “Ik vind het altijd mooi om te horen dat mensen in alle tevredenheid in Hattem wonen. Dankbaar voor de ondersteuning die ze krijgen van de vrijwilligers van Stichting Vluchtelingencontact Hattem. Dat zorgt er mede voor dat ze zich hier welkom voelen.”

Participatieverklaring
De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering voor mensen die vanaf 1 oktober 2017 een verblijfsvergunning en huisvesting hebben. Gemeenten laten nieuwkomers op deze manier kennismaken met de rechten en plichten en belangrijke waarden van de Nederlandse samenleving. Dit traject wordt afgesloten met het ondertekenen van een verklaring. Daarin verklaart een nieuwkomer dat hij kennis heeft genomen van deze waarden en spelregels en dat hij die respecteert.

Enkele ondertekenaars gingen met de wethouder op de foto.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in