Nieuwe Hattemers ondertekenen Participatieverklaring

Tien personen uit Hattem die een verblijfsvergunning kregen hebben de Participatieverklaring ondertekend. Zij geven in deze verklaring aan dat zij betrokken zijn bij de Nederlandse samenleving. Wethouder Carla Broekhuis was hierbij aanwezig namens de gemeente Hattem.

De verklaring werd ondertekend in mfc de Marke volgens de geldende coronaregels. Carla Broekhuis: “Deze mensen wonen sinds enige tijd in Hattem. Ik heb gemerkt dat ze zich hier al aardig thuis voelen. Hun kinderen doen inmiddels mee aan plaatselijke sport- of culturele activiteiten, wat mooi is om te zien.”

Waardevolle ondersteuning
Stichting Vluchtelingencontact Hattem of andere betrokken vrijwilligers hebben hen in de aanloop naar de ondertekening geholpen. “Ze kregen bijvoorbeeld uitleg over de normen en waarden in de Nederlandse samenleving en de verklaring zelf. Deze ondersteuning vanuit Vluchtelingencontact is heel waardevol. Mensen worden zo geholpen hun draai te vinden in Hattem en zich goed te kunnen redden”, vertelt de wethouder.

Participatieverklaring
De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering voor mensen die vanaf 1 oktober 2017 een verblijfsvergunning en huisvesting hebben. Gemeenten laten nieuwkomers op deze manier kennismaken met de rechten en plichten en belangrijke waarden van de Nederlandse samenleving. Dit traject wordt afgesloten met het ondertekenen van een verklaring. Daarin verklaart een nieuwkomer dat hij kennis heeft genomen van deze waarden en spelregels en dat hij die respecteert. “Alle reden om hier een feestelijk moment van te maken”, aldus Broekhuis.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in