Inspraakprocedure uitbreiding Lelystad Airport van start

Vandaag is een inspraakprocedure van start gegaan over de uitbreiding van Lelystad Airport. Het gaat om een wijziging van het luchthavenbesluit. Daarin staan regels opgesteld voor de luchthaven over onder meer openingstijden en geluidsoverlast.

Het besluit moest aangepast worden, nadat er in eerdere procedures fouten zijn ontdekt. Het ministerie heeft een aparte website waarop de zienswijzen kunnen worden ingediend. Die site en meer informatie is hier te vinden. Tot 21 februari kan een zienswijze worden verstuurd.

Informatiebijeenkomst en actiegroepen
Belangstellenden kunnen ook terecht op informatieavonden. De eerste bijeenkomst wordt gehouden in Heerenveen. Daarnaast vinden op 11 februari in Zwolle en op 14 februari in Apeldoorn informatiebijeenkomsten plaats. 

Tegelijkertijd met de start van de procedure heeft actiegroep Stichting Red De Veluwe de site www.zienswijzelelystadairport.nl gelanceerd. De groep is tegen de gekozen vliegroutes van Lelystad Airport en heeft daarvoor een voorbeeld zienswijze gemaakt. Legt Robert Tieskens uit. ‘We willen het mensen makkelijker maken hun bezwaren te uiten.’ Zelf werkt de stichting nog aan een uitgebreid bezwaar. 

Na 21 februari kan er niet meer gereageerd worden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat daarna de reacties analyseren.

Tekst mediapartner Omroep Gelderland www.gld.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in