D66-borrel met Boucke bij begin 2023

Op 25 januari bij de nieuwjaarsborrel van de D66 afdeling werd het nuttige met het aangename verenigd. Tweede Kamerlid Raoul Boucke (D66) was uitgenodigd in de Heerd en sprak over vliegtuigen en energie, onderwerpen waarvoor hij woordvoerder in de kamer is. Naast lokale D66’ers waren ook andere genodigden aanwezig, zoals leden van Stichting Red De Veluwe.

Liever geen Lelystad airport
Die middag nog had Raoul een commissiedebat over de luchtvaart met minister Harbers achter de rug . Hij was dus helemaal klaar om alle vragen te beantwoorden over vliegen en natuurlijk ook over Lelystad Airport. De zorgen in de zaal rondom het mogelijk openen van het poldervliegveld waren duidelijk. De lokale afdelingen zien geen heil in een extra vliegveld, want de natuur op de Noord Veluwe moet beschermd worden tegen nog meer stikstof, fijnstof en geluidsoverlast.

Energietransitie
Daarnaast werd gesproken over energie-uitdagingen, zoals over de rol van kernenergie, de problemen met capaciteit op het elektriciteitsnetwerk en waarom saldering op zonnepanelen eigenlijk voor veel mensen oneerlijk uitpakt.

Lokaal en landelijk
De bijeenkomst was georganiseerd door de D66 afdelingen Epe en Noord-Oost Veluwe (Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek). Dianneke Landman (Fractievoorzitter D66Groenlinks-Heerde) licht toe: “We hebben in het verleden andere D66 prominenten zoals Jan Terlouw en Jan Paternotte te gast gehad en dat leidde altijd tot boeiende gesprekken. Het is belangrijk dat de landelijke politici horen wat leeft hier op de Noord-Veluwe en daarom is zo nuttig om dit soort bijeenkomsten te organiseren.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in