Nacht van Hattem

Op 28 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. De gemeente Hattem sluit zich bij dit initiatief van de Natuur en Milieufederaties aan. De Nacht van de Nacht heeft als doel om inwoners bewust te maken van de waarde van de donkere nacht, van lichthinder en van CO2-besparing.

Aandacht voor duisternis
Wethouder Duurzaamheid Tjitske Siderius: ‘Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort ook het natuurlijke ritme van mensen, dieren en planten. Planten kunnen niet goed groeien of tonen afwijkingen. Maar ook de lichaamsfuncties van de mens zijn afgestemd op het licht. Het gebrek aan donker werkt verstorend op de mens. Sinds de komst van de elektrische lamp zijn mensen ongeveer 1,5 uur korter gaan slapen. Door in Hattem zoveel mogelijk de verlichting van gebouwen uit te doen vraagt gemeente Hattem in de langste nacht van het jaar aandacht voor duisternis. Zo zullen o.a. de Dijkpoort en Molen de Fortuin de verlichting uitzetten.’

Donker Hattem
Op 28 oktober kan je in Hattem ook het donker ervaren. Vanaf 19.30 uur vinden er bij de scouting Trijsberg diverse activiteiten in het donker plaats. Kom luisteren naar een verhaal over het donker in het donker, wandel daarna mee door het donkere bos met de boswachter en sluit af met iets lekkers. Alle zintuigen worden deze avond aan het werk gezet.

Aanmelden kan via de www.hattem.nl/nacht. Trek een warme trui aan en goede, stevige schoenen. Er is beperkt ruimte voor auto’s. De activiteiten gaan ook door bij regenachtig weer. ‘Wij zien graag de jonge kinderen op de vroege avond, zo houden we ruimte voor iedereen,’ aldus de organisatie.
Scouting Trijsberg zit aan de Oranje Nassaulaan 14 in Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in