Roeister Carline Bouw stopt ermee

Roeister Carline Bouw stopt ermee. Carline woonde lange tijd in Hattem en was regelmatig te gast in Tweede Jeugd Sportief, het sportprogramma van Radio Hattem.

De winnares van olympisch brons (Londen 2012) en zilver (Rio de Janeiro 2016) ziet het niet zitten om nog een gooi te doen naar de Spelen van Tokio. Bouw slaagde er zaterdag bij de EK in Poznan niet in om de finale te halen in de Vrouwen Twee Zonder en maakte direct na de race haar beslissing bekend. (tekst gaat verder na de foto)

Geen perspectief
De 35-jarige Bouw werd na de Spelen van Rio moeder van een dochter en kampte daarna met veel fysieke tegenslag. Ze viel van de trap, hield daar een hernia aan over en kende vervolgens een moeizame revalidatie.

In aanloop naar de Olympische Spelen hoopte ze op een plaats in de Vrouwen Vier Zonder, de boot die komende zomer in Tokio geldt als een belangrijke medaillekandidaat, maar werd daar niet voor geselecteerd. Bouw ziet, mede daardoor, te weinig perspectief op sportief succes.

Carline debuteerde internationaal bij de WK van 2009 in Poznan. Toevalligerwijs op dezelfde roeibaan als waar ze nu bekendmaakte te stoppen.

Bron: NOS

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in