Im memoriam Jan Weldink

Deze week ontving RTV Hattem het droeve bericht dat oud-medewerker Jan Weldink op 92-jarige leeftijd is overleden. Jan is jarenlang actief geweest voor onze omroep.

Hij was stationmanager en dat voelde voor ons als medewerkers heel fijn. Was iets niet in orde, (een kapotte lamp, batterijen die vervangen moesten worden), dan meldde je het aan Jan en dan wist je dat het de volgende keer weer voor elkaar was.

Hij presenteerde jarenlang het programma Wunderbar met Egeländermuziek. Dit muziekgenre was zijn lust en zijn leven en zijn oogjes begonnen te glimmen als hij deze muziek hoorde. De optredens van Die Hattemer Musikanten waren feestjes voor hem.

Jan was bijna 90 jaar toen hij Wunderbar nog presenteerde. Wij noemden hem wel eens de oudste dj van Nederland. Maar hij deed meer. Jarenlang zat hij op maandagavond, vaak tot middernacht en vaak alleen, in de studio voor het uitzenden van de commissie- en raadsvergaderingen.

Maar ouderdom maakt ook minder flexibel. Toen onze studio moest verhuizen en Jan zijn hondje Passcha niet meer in de Marke mocht, voelde Jan zich steeds minder thuis. Hij kwam minder vaak op de koffie op zaterdagmorgen tijdens Hattem Actueel en in de zomer van 2017 stopte hij met zijn programma Wunderbar en zijn werk voor onze omroep.

Wij zullen Jan Weldink herinneren als een lieve aimabele man, die altijd voor je klaar stond en veel voor ons heeft gedaan. RTV Hattem wenst zijn familie veel sterkte toe.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in