Hattemse musea in cultuurgids Hanzesteden op de Veluwe

In de cultuurgids ‘Hanzesteden op de Veluwe’ staan elf musea uit Hattem, Elburg en Harderwijk. De gids is een handzaam boekwerk en biedt bezoekers en inwoners inspiratie voor een bezoek aan een of meerdere musea in de drie Veluwse Hanzesteden.

In de afgelopen weken zijn de musea heropend voor publiek, met inachtneming van de landelijke maatregelen rondom Covid-19. De musea merken dat er weer bezoekers komen, nadat zij vooraf een reservering voor het bezoek hebben gemaakt.

Cadeautje
De gids is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende musea en de Tourist Info’s zoals Ronduit Hattem. Naast aandacht voor de musea is het boekje bedoeld om bezoekers te verleiden meerdere steden te bezoeken. Bij bezoek aan ieder museum ontvangt de bezoeker een stempel. Bij vijf stempels ontvangt de bezoeker een Hanzecadeautje. Daphne Kampman-Maas, directeur van het Voerman Museum Hattem: ‘Zeker in deze tijd kunnen de musea een opsteker gebruiken. Met deze gids staan de musea extra in de schijnwerpers en kunnen we onze gasten stimuleren ook de andere musea te bezoeken. Er is zoveel moois te zien!’

Veluwe op 1
De Cultuurgids is een initiatief van Hanzesteden Marketing en is mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het actieplan ‘Veluwe op 1’. Vanuit deze agenda werken partners aan een nóg betere beleving van de Veluwe en de bijbehorende Hanzesteden.

De elf musea die onderdeel uitmaken van de cultuurgids zijn: Voerman Museum, Anton Pieck Museum, Bakkerijmuseum (Hattem), Museum Elburg, Nationaal Orgelmuseum, Museum Sjoel, De Groene Kruidhof, Museumsmederij De Hoefhamer (Elburg), Stadsmuseum Harderwijk, Palingmuseum en Marius van Dokkum Museum (Harderwijk).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in