Bieb zet Nieuw Educatief Programma online

Ook voor het komend schooljaar heeft de Bibliotheek weer een uitgebreid Educatief Programma voor de jeugd samengesteld, afgestemd op de huidige tijd. Leesplezier, mediawijsheid en leren schrijven zijn de thema’s die in het Educatief Programma 2020-2021 terugkomen.

Breed aanbod aan projecten
In het Educatief Programma worden verschillende leuke projecten aangeboden voor kinderen van groep 1 tot en met 8 die gericht zijn op leesplezier zoals: boeken met vertelplaten, de Letterkist met allerlei boeken en kijk ook eens naar: ‘Ik lach me een aap!’. Tegenwoordig komen kinderen steeds meer in aanraking met de digitale wereld. Hiervoor zijn leuke lessen ontwikkeld over: het wereldwijde web, vloggen en leren programmeren met Fishertechniek. En dat is nog niet alles, het is ook mogelijk om met de hele klas naar de bieb te komen.

Landelijke campagnes
Ook komend schooljaar wordt aandacht besteed aan de landelijke campagnes. Denk hierbij aan: de Nationale Voorleesdagen (20 – 30 januari 2021), de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale Poëzie week. Vanaf 30 september start de  Nationale Kinderboekenweek (tot 11 oktober 2020). Ook dit jaar staan tal van activiteiten op stapel.  Scholen kunnen zich tot 15 juni aanmelden via de website, om deel te nemen aan de activiteiten van de Nationale Kinderboekenweek.

Bestellen?
Het Educatief Programma is te bestellen via de webshop van de bieb.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in