Vadesto blijft sporters steunen

Buitensportcentrum Vadesto steunt al decennia lang diverse sportactiviteiten en sporters in Hattem en omgeving. Daarin gaat nu het een en ander veranderen.

Na 20 jaar verlegt het bedrijf de koers. Dit betekent dat het niet meer de wielertijdrit in de Dellen bij Heerde organiseert en ook is gestopt met de organisatie van het jaarlijkse klimcriterium in de omgeving van de Honcooplaan in Hattem. Gelukkig zijn deze werkzaamheden door anderen overgenomen, waardoor deze mooie- sportieve evenementen ook dit jaar plaatsvinden. Bert van der Stoep spreekt namens Vadesto zijn waardering uit. ‘Ik ben met name alle vrijwilligers dankbaar die al die jaren met hun inzet hebben bijgedragen aan de succesvolle reeks van wedstrijden.’

Voorjaarscompetitie
Vanaf zaterdag 1 februari start de Vadesto-voorjaarscompetitie, bestaande uit 7 wielerwedstrijden, afwisselend in Oldebroek en Hattemerbroek. ‘Deze competitie organiseren wij in samenwerking met een 9-tal wielerclubs uit de grotere omgeving,’ aldus Van der Stoep. ‘Bij alle wedstrijden rijden honderden renners mee uit de grotere regio. Daar doen ook vaak prominente landelijke renners aan mee als trainingswedstrijd. Maar ook voor de jongere renners, de mogelijk toekomstige profs, hebben wij altijd extra aandacht gehad.’

Helaas heeft het bedrijf vanwege de kosten een eind gezet aan de sponsoring van een schaatsmarathon en een skeelerteam dat de afgelopen jaren in binnen- en buitenland op het hoogste niveau mooie resultaten haalde, o.a. op de Weissensee, in Canada en Finland. ‘Met de huidige eisen en kosten van zulke teams is dit echter alleen nog voor grotere bedrijven te verantwoorden,’ verklaart Van der Stoep deze beslissing.

Nieuwe tenues
Wat wel blijft is de steun die het bedrijf aan de Vadesto-Hanzerenners uit Zwolle geeft; een club die nu met succes meedraait in de competities. De wielrenners van dit team, onder wie Van der Stoel zelf, zijn voorzien van een nieuw wielrentenue waarmee zij de sportieve uitdaging weer aankunnen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in