Hospice Hattem zoekt vrijwilligers

Het Hospice in Hattem, dat vorig jaar in gebruik is genomen, is in beeld bij zorginstanties. Dat blijkt aan de 39 aanvragen voor een zorgplek die zij tot nu toe hebben ontvangen.

Helaas kunnen niet alle aanmeldingen worden gehonoreerd, omdat het Hattemse Hospice maar één bed heeft of omdat er andere redenen zijn. Bijvoorbeeld: een cliënt kan al zijn overleden voordat het bed in het Hospice weer beschikbaar is. Of iemand in Heerde kan niet naar Hattem omdat zijn of haar huisarts hier geen zorg verleent.
Uiteindelijk zijn er sinds de opening 4 gasten geweest die in het Hospice hebben gelogeerd. Zij worden door de vrijwilligers liefdevol omringd en medisch goed verzorgd door medewerkers van de thuiszorg.

Gastheer / -vrouw
Inmiddels zoekt het Hospice aanvulling voor het team van vrijwilligers. Iemand die wil helpen als vrijwilliger kan zich op verschillende manieren inzetten. Dat kan als gastvrouw / -heer. Je bent dan minimaal 18 jaar en een specifieke opleiding is niet nodig maar wel een warm hart voor de gast. Tot je werkzaamheden behoren het ontvangst van bezoek en het bieden van een luisterend oor. Je verricht geen medische handelingen, maar kan bijvoorbeeld wel aan bed helpen door het kussen van de gast of te schudden. Je draait dan in een dienstrooster waarbij je zelf aangeeft wanneer je beschikbaar bent. Een dienst duurt 4 uur en de indelingstijden liggen tussen 07.00 uur en 23.00 uur. Gedurende de nacht verrichten betaalde krachten de zorg.

Klusjeman of beheerder facebook
Maar ook op ander gebied kan je actief zijn bij het Hospice. Je kan hierbij denken aan tuinonderhoud, het beheren van de facebook-pagina of het verrichten van klusjes. Begin dit jaar is er een huis-aan-huis-collecte en daarvoor zoekt men ook nog collectanten.

Wil jij het verschil maken in 2020 dan is vrijwilligerswerk bij het Hospice in Hattem misschien wat voor jou. Wil je meer informatie hebben, dan kan je vrijblijvend contact opnemen per e-mail coordinator@hospicehattem.nl of telefonisch 06-83821368.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in