‘Kop van de Veluwe’ gaat aan de slag met investeringsagenda

Vijf Gelderse gemeenten hebben hun krachten gebundeld en trekken samen op binnen de netwerksamenwerking Regio Zwolle. Dit doen zij onder de noemer van het bestuurlijk overleg ‘de Kop van de Veluwe’. Om slagvaardig te zijn en kans te maken op forse investeringen, hebben de betrokken gemeenten Oldebroek, Hattem, Heerde, Elburg en Nunspeet het afgelopen jaar een investeringsagenda gemaakt. Hierin zijn projecten opgenomen die passen in de agenda van Regio Zwolle.

Op woensdag 9 december houdt Jan Nathan Rozendaal, burgemeester van Elburg en de voorzitter van het bestuurlijk overleg een roadshow. Hij gaat die dag handtekeningen ophalen bij bestuurders uit overheid, onderwijs en ondernemers. Samen gaan zij vanuit de investeringsagenda ‘de Kop van de Veluwe’ aan de slag om bij te dragen aan de ambitie van Regio Zwolle om de vierde economische Topregio te worden in 2030 van Nederland.

Factor van belang
De gemeente Nunspeet is per 1 januari 2020 aangesloten bij Regio Zwolle. Eerder maakte de gemeente Elburg die stap. Hattem, Heerde en Oldebroek waren al langer partner in deze regio.
De vijf gemeenten tellen samen ruim 100.000 inwoners. Ze beseffen dat ze alleen samen een factor van belang kunnen zijn, ook binnen Regio Zwolle.

De ambitie van de Kop van de Veluwe, zoals deze gemeenten zich noemen, is mee te dingen naar grote investeringen in stedelijke opgaves en gebiedsontwikkelingen, waar nationale en Europese belangen in het geding zijn.

On the road
Jan Nathan Rozendaal gaat woensdag handtekeningen ophalen en daarbij gezicht geven aan het partnerschap binnen de Kop van de Veluwe. Hij begint om 9.00 uur bij gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland. De provincie werkt actief mee aan de samenwerking in Regio Zwolle. Hij eindigt tussen 16.30 en 16.45 uur bij Peter Snijders, voorzitter van Regio Zwolle.

Ondernemers en onderwijs
Gedurende de dag gaat Jan Nathan Rozendaal langs bij directeuren van onderwijsinstellingen, voorzitters van bedrijvenkringen en bestuurders van de deelnemende gemeenten. In het bestuurlijk overleg de Kop van de Veluwe wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met onderwijsinstellingen en ondernemers. Niet alleen op bestuurlijk niveau, maar ook in de uitvoering van projecten.

Investeringsagenda Kop van de Veluwe

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in