Midwintertijd in het Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum heeft tijdens de schoolvakanties altijd een speciaal programma. Tijdens de kerstvakantie verzorgt bakker Fred wederom zijn educatieve en amuserende theatershow waarin ditmaal het Mannetje van Peperkoek de hoofdrol heeft.

Versgebakken peperkoek
Wat is er nu fijner dan tijdens deze gure wintermaanden een bezoekje te brengen aan een sfeervol museum dat geurt naar versgebakken peperkoek? Een museum waar kinderen uitgenodigd worden om zich als bakker te verkleden en zelf aan de slag te gaan. Peperkoekmannetjes maken en heel goed opletten dat ze niet van de bakplaat springen en wegrennen. Mocht dat toch gebeuren dan is er een spannende speurtocht om ze terug te vinden.

Peperkoek in de middeleeuwen
Berichten over Peperkoek vinden we al in de middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen de belangrijkste ingrediënten en dat is nog steeds zo. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak krijgt hebben we te danken aan de Kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken.

Theatershow voor kinderen én volwassenen
Uniek in het Bakkerijmuseum is het knusse museumtheater waar de Kerstshow van bakker Fred goed is voor drie kwartier bakplezier. Zijn broodshow is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste publiek.

Een bezoek blijft leuk
Kinderen die met hun ouders of begeleiders, zoals opa en oma, een bezoek aan het Bakkerijmuseum hebben gebracht zijn altijd enthousiast. Ook tijdens een tweede, derde of volgend herhaalbezoek. Bakker Fred en de verse baksels blijven leuk, dus heb je zin in een fijn uitje, bezoek dan het Bakkerijmuseum in Midwintertijd en dat kan van 21 december tot en met 4 januari. Kijk voor de openings- en demonstratietijden op de website.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in