Hattem kan taakstelling opvang asielzoekers nakomen

Halfjaarlijks wordt op provinciaal niveau bepaald hoeveel asielzoekers de gemeente Hattem moet opnemen. Bij deze instroom van nieuwe inwoners kijkt de provincie ook naar de mogelijkheden die een gemeente heeft. Hattem heeft een taalstelling van 18 vluchtelingen.

Hattem heeft niet veel mogelijkheden voor de opvang van asielzoekers. In het verleden is het leegstaande schoolgebouw van De Noordgouw in beeld geweest als tijdelijke opvang, maar Hattem heeft nu niet meer de beschikking over een vergelijkbare locatie. Vluchtelingen die Hattem nu opneemt, hebben daarom al veelal een status.

“Vaak wordt gezegd dat vluchtelingen alle beschikbare woonruimte innemen,” licht wethouder Carla Broekhuis toe. “Dat is niet zo. Als wij 18 vluchtelingen opnemen in Hattem, dan betekent dat niet dat er 18 verschillende woonruimten daarvoor nodig zijn. Zo is er een gezin van 6 personen die samen één huishouden vormen en één woning nodig hebben.”

Het vinden van huisvesting blijft lastig. Naar verwachting zal de oplevering van de nieuwbouw aan de Lippenoordweg/Zevenkamp weer wat meer mogelijk maken, omdat er dan een doorstroom van huurders zal ontstaan.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in