Inspectie vertrouwt op eigen verbeterkracht Hanzeheerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bracht in mei een bezoek aan woonzorgcentrum De Bongerd, onderdeel van Hanzeheerd. Dit bezoek was een vervolgbezoek op eerdere bezoeken in februari 2019 aan Brinkhoven en in september 2020 aan De Bongerd.

Liefdevolle zorg, maar…
Tijdens het bezoek in 2020 concludeerde de inspectie dat de medewerkers liefdevolle, persoonsgerichte zorg bieden, maar nog steeds niet of beperkt voldaan werd aan normen op gebied van methodisch werken, deskundigheid en systematisch leren en verbeteren. Sindsdien is er hard gewerkt aan een integraal transitieplan welke sinds 1 januari jl. operationeel is.

Inspectie spreekt vertrouwen uit en toezichttraject afgesloten
De inspectie laat in haar rapport over het bezoek in mei 2021 weten dat zij tevreden is over de daadkracht en inzet die is getoond om veranderingen door te voeren en te borgen. Zij vertrouwt erop dat Hanzeheerd onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van IJsselheem (Hanzeheerd en IJsselheem zijn sinds 1 juni 2021 bestuurlijk gefuseerd) de reeds getoonde verbeterslag in de kwaliteit van zorg doorzet. Het toezichttraject van de inspectie wordt dan ook per direct afgesloten.

Reactie Karin Leferink, Raad van Bestuur
“Dankzij de inzet van onze medewerkers en het transitieteam hebben we samen deze mooie en nodige eerste verbeterslag in de kwaliteit van zorg kunnen maken. We zijn onderweg en vinden het fijn dat de IGJ erop vertrouwt dat wij de voorgenomen vervolgstappen zelfstandig en zonder toezicht kunnen zetten. De Bongerd en Brinkhoven ontwikkelen zich steeds verder tot professionele verpleeghuiszorg, met behoud van hun herkenbare verbondenheid met de lokale samenlevingen in Hattem en Heerde. Dat is goed voor cliënten én medewerkers.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in