CU Hattem wil gedenkplek voor vroeggeboren/stilgeboren kindjes

De ChristenUnie Hattem vraagt het college een gedenkplek in te richten voor kindjes die bij / kort na vroeggeboorte overleden zijn. Een dergelijk plek moet volgens de ChristenUnie ouders de mogelijkheid geven hun kindje te begraven zonder dat zij een financiële overweging dienen te maken in deze voor hen toch al emotionele tijd.

Aanleiding voor de vraag van de CU is een verzoek dat zij hebben ontvangen van ouders van wie hun kindje na 20 weken zwangerschap levenloos is geboren. De ouders gingen niet alleen door een emotioneel zware tijd, maar moesten ook nadenken of zij hun kindje wilde begraven of cremeren.

In de gemeente Hattem is er de mogelijkheid om een graf te kopen, maar dit is kostbaar. De CU wil ouders de ruimte bieden, om in de emotionele tijd van een vroeggeboorte/stilgeboorte, hun kindje te kunnen begraven zonder tegen kosten aan te lopen. In Harderwijk op begraafplaats Elzenhof is de mogelijkheid om een overleden kindje (geboren na een zwangerschap van minder dan 24 weken) te begraven op een gemeenschappelijke gedenkplek. De CU wil graag dat het college kijkt naar mogelijkheden voor een gedenkplek in Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in