Teun Juk presenteert nieuw boek

Zaterdag 9 juli jl. is een nieuw boek gepresenteerd van Hattemer Teun Juk. In het boek vertelt hij de geschiedenis van dood en begraven in het kleine Noord-Groningse kerkdorp Oldenzijl.

Teun Juk: “De dood hoort bij het leven. Het zijn de levenden die de doden begraven. In het jaar 785 besloot de kerk dat de lijken van christenen naar de begraafplaats van de kerk moesten worden overgebracht. Daarom was er in Hattem een begraafplaats bij de kapel op de Gaedsbergh en later rond de Andreaskerk.”

“Ik heb de geschiedenis van het begraven uitgezocht voor een dorp in Noord-Groningen.” Het boek heet Dood en begraven in Oldenzijl. In het boek zijn alle nog aanwezige graven gedocumenteerd. Op basis van het onderzoek is een plan gemaakt voor herstel van het kerkhof en de grafschriften. Het boek kost € 10,– exclusief verzendkosten en is te bestellen bij de auteur (t.juk@solcon.nl) of via www.uitgavennoordgroningen.nl

Teun Juk: “Een begraafplaats is een bijzondere plek. Het is een plek van bezinning in deze drukke tijd. Een plek om stil te staan bij de dood en de waarde van het leven. Ik vind goed onderhoud van begraafplaatsen van groot belang. Ook moet begraven betaalbaar blijven.” In veel gemeenten staat de exploitatie van begraafplaatsen onderdruk. Teun Juk: “Ik merk in Hattem dat de politiek gelukkig nog waarde hecht aan een nette begraafplaats. De medewerkers van de gemeente zijn trots op hun begraafplaats. En dat moet vooral zo blijven!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in