Vier je herfstvakantie in het Nederlands Zuivelmuseum

Een spannende speurtocht naar boerderijdieren en een melkpak maken. Dat kan tijdens de herfstvakantie in het nieuwe Zuivelmuseum aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven mee te doen is het Zuivelmuseum van 19 tot en met 30 oktober van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is het museum geopend van 10.30 tot 16.00 uur.

Het is voor het begin september geopende Zuivelmuseum de eerste extra activiteit. “De weken na de opening hebben wel al honderden bezoekers en ook een groot aantal kinderen te gast gehad. Bezoekers geven het Zuivelmuseum een rapportcijfer van 8 tot 10 en daar zijn we heel trots op”, aldus het bestuur.

De enthousiaste vrijwilligersgroep is zelf met ideeën gekomen voor een leuke invulling tijdens de herfstvakantie. Kinderen kunnen een speurtocht maken door het woonhuis en de stallen van de boerderij. Ze ontdekken zo hoe de bewoners leefden en hoe waren de koeien, paarden en varkens er ondergebracht.

Ook is voor hen een bouwplaat ontwikkeld waarmee ze zelf een melkpak kunnen maken en ook kunnen ze een poging doen de naam van de koe te raden. Kinderen die mee willen doen, betalen alleen de entreeprijs van 2,50 euro. Aan de deelname zijn geen verdere kosten verbonden.

Alle informatie is te vinden op www.zuivelmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in