Coronabesmettingen in regio Noord- en Oost-Gelderland licht gestegen

Na een maand van bijna geen besmettingen is in de regio Noord- en Oost-Gelderland een lichte toename te zien van het aantal inwoners dat besmet is met het coronavirus.

GGD Noord- en Oost-Gelderland geeft aan dat de gelopen week zo’n 0,5% van de bezoekers aan de teststraat een positieve uitslag had, de week daarvoor 0,2%.
Feestje
“Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat de meeste besmettingen zijn te herleiden naar de privésituatie. Mensen lopen het virus vaak op tijdens een feestje, bij vrienden of familie thuis. Een klein aantal besmette personen geeft aan mogelijkerwijs besmet te zijn geraakt tijdens een bezoek aan het westen van ons land”, aldus de GGD.

https://i1.wp.com/www.streekgids.nl/wp/wp-content/uploads/2018/05/ggd-logo.png?w=496&ssl=1

Jongeren
Een deel van de besmettingen vindt plaats onder jongeren tussen de 19 en 29 jaar. Ook blijkt dat positief geteste jongeren weer veel contacten hebben gehad waarmee ze langer dan een kwartier binnen 1,5 meter afstand zijn geweest. En dat leidt tot extra risico’s. Jongeren hebben zelf meestal milde klachten, maar ze vormen wel een risico voor de kwetsbare personen in hun omgeving, zoals ouders en grootouders.

“We roepen u daarom met klem op; houd u aan de basisregels zodat we samen corona onder controle houden!”

Samen tegen het virus
GGD Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat landelijk oplopende cijfers zorgelijk zijn. “Het blijft dan ook van groot belang dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en alert blijven op het naleven van de coronaregels. Dat betekent: voldoende afstand houden. Ook tijdens familiebezoek, feestjes en bij het uitgaan. Blijf thuis bij klachten en maak een afspraak voor een coronatest. Voor mensen die positief getest zijn en hun contacten geldt dat ze de richtlijnen van de GGD, bijvoorbeeld over quarantaine, moeten opvolgen.”

Werkgebied GGD Noord en oost GelderlandCoronatest
In de regio Noord- en Oost-Gelderland zijn twee testlocaties: Zelhem en Apeldoorn. Als je een test aanvraagt, kun je in principe binnen 24 uur terecht  De capaciteit is de afgelopen 2 weken verruimd, daarnaast kan ook op zondag worden getest.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in