Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet over adviesrapport Kop van de Veluwe

De provinciale verkenners voor de Kop van de Veluwe hebben zoals eerder gemeld vorige week hun rapport uitgebracht: ‘Samen voor de Kop van de Veluwe – een pleidooi voor actie’. Dit adviesrapport is inmiddels aangeboden aan de gemeentebesturen van Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Nunspeet.

Geen fusie
“Burgemeesters en wethouders van de gemeenten op de Kop van de Veluwe hebben met interesse kennis genomen van het rapport. Veel uit het onderzoeksrapport is herkenbaar en het is een stimulans tot verdere gesprekken binnen de gemeenten en met de gemeenten. Een herindeling -bestuurlijke fusie- is beslist niet aan de orde,” aldus een gezamenlijke verklaring van de 5 gemeenten.

Vervolg
De colleges van B&W gaan het rapport eerst bespreken met hun eigen gemeenteraden voordat eventuele vervolgstappen worden gezet. Ook willen de 5 gemeenten in gesprek met Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland. “Wij zijn benieuwd naar het inhoudelijk standpunt en beeld van de provincie bij het vervolg, en over hun partnerrol.”

Lees ook: Kop van de Veluwe: ‘Participeer actief in de Regio Zwolle’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in