Wandel mee met de boswachter naar Landgoed `Petrea´

De zomer is bijna voorbij. Jammer! Maar heb je al gemerkt hoe heerlijk het in het bos ruikt? Tijd dus voor een stevige ochtendwandeling. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt je woensdag 19 september mee naar Landgoed Petrea. Dit landgoed ligt hoog en droog op de Oost-Veluwe stuwwal. Deze heuvelrug, die van Hattem naar Arnhem loopt, is 180.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat vanuit Scandinavië hiernaartoe stroomde.

Sporen
Voor bomen en planten is het groeiseizoen bijna voorbij. De kans is daarom groot sporen van herten en zwijnen te zien. Sinds een paar jaar kunnen deze dieren Petrea bereiken via het wildviaduct over de A50, dat de Veluwe verbindt met het IJsseldal.

Kosten en vertrekpunt
De start op woensdag 19 september is om 10.00 uur op parkeerplaats Wapenvelder Zand. Rijdend vanaf de rotonde Wapenveld over de Groteweg in de richting Heerde; rechtsaf na ca. 750 m. De wandeling duurt zo´n 2,5 uur. De kosten zijn 5,00 euro p.p., kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro p.p. Voor donateurs van het Geldersch Landschap & Kasteelen is de excursie gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Je betaalt contant op locatie. Er is geen pin aanwezig, graag gepast betalen. Reserveren is niet nodig.

Meer info www.glk.nl/evenementen, Aleid Bosch, tel. (038) 376 94 82 of Marieke Dicou, tel. 06 – 23 738 030.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in