Woningvoorraad Hattem met 0,2% toegenomen

In juni 2021 is de 8 miljoenste woning aan de woningvoorraad in Nederland toegevoegd. Daarmee zijn er sinds 2005 in Nederland een miljoen woningen bijgekomen. De woningvoorraad van Hattem is in de eerste zeven maanden van dit jaar toegenomen met 0,2%. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de woningvoorraad.

Volgens het CBS waren er eind juni 5298 woningen in Hattem, waarvan 83% eensgezinswoningen en 17% meergezinswoningen zijn. 66% van de woningvoorraad in Hattem is een koopwoning in eigendom en 33% een huurwoning.

Woningvoorraad in Nederland
Bij de eerste woningtelling in 1899 waren er bijna 1,1 miljoen woningen in Nederland. Sindsdien zijn er per saldo meer dan 6,9 miljoen woningen bijgekomen. De bevolking nam in diezelfde periode toe van bijna 6,9 miljoen naar bijna 17,5 miljoen. De verhouding tussen het aantal inwoners en het aantal woning veranderde sterk. In 1921 was er voor iedere 4,8 inwoners een woning, honderd jaar later is er één woning voor elke 2,2 inwoners. Het gemiddeld aantal inwoners per woning is langzaam afgenomen. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog en vlak daarna nam dat tijdelijk toe. De 8 miljoen woningen huisvestten evenzoveel huishoudens.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in